crawl

Somewhere over the rainbow...

koumpia

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Vicious (2015)



Ένα εξαιρετικό φιλμάκι τρόμου διάρκειας 12 λεπτών!

Ένα από τα καλά που έχει να προσφέρει το ίντερνετ είναι η ευκαιρία που δίνει σε νέους (αλλά και παλιότερους) δημιουργούς να προβάλλουν με ελάχιστο ως καθόλου κόστος την δουλειά τους, ελπίζοντας αυτή η προβολή να οδηγήσει σε κάτι παραπάνω. Πριν κάποια χρόνια ήταν πολύ δύσκολο ως και αδύνατο να γνωρίσουμε κάποια films μικρής διάρκειας, γι’ αυτόν τον λόγο και οι ανάλογες δουλειές ήταν περιορισμένες. Η επανάσταση που έφερε το YouTube ή το vimeo (κυρίως όσο αφορά τις ταινίες – για τη μουσική έχω διαφορετική άποψη), έδωσε στους δημιουργούς το βήμα που χρειάζονταν για να δείξουν τις ικανότητες (ή τις ανικανότητες) τους.

Το «Vicious» είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις. Είναι δημιουργία του ηθοποιού Oliver Park, που έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές, short movies και κάποιες ανεξάρτητες ταινίες, στον οποίο αρέσει πολύ να γράφει ιστορίες τρόμου. Αποφάσισε να δοκιμάσει και τις σκηνοθετικές του ικανότητες ξεκινώντας με το «Vicious» (το οποίο φιλοδοξεί να μεταφέρει σαν ολοκληρωμένη ταινία και στη μεγάλη οθόνη), ενώ έχει έτοιμα κι άλλα σενάρια τα οποία περιμένουν να γίνουν ταινίες (ήδη ετοιμάζεται το «Still»). Το εξαιρετικό φιλμάκι του κέρδισε 8 βραβεία (συμπεριλαμβανομένων των Gold Award για το καλύτερο διεθνές φιλμ στο After Dark του Toronto και Platinum Award στα LA Horror Competition) ενώ ήταν προτεινόμενο για άλλα 7.

Υπόθεση:
Λίγο μετά τον θάνατο της αδερφής της Katie, η Lydia επιστρέφει ένα βράδυ στο σπίτι της και βρίσκει την εξώπορτα ξεκλείδωτη. Υποψιάζεται φοβισμένη, πως ίσως δεν είναι μόνη της…

Το «Vicious» ως short horror movie δεν έχει τον χρόνο να παρουσιάσει σεναριακό υπόβαθρο ή χτίσιμο χαρακτήρων και επικεντρώνεται (όπως όλες αυτές οι δουλειές) σε σκηνοθετικές τεχνικές, στο μοντάζ και στις δυνατές ερμηνείες, στοιχεία που αποδεικνύουν σε κάθε ενδιαφερόμενο τις ικανότητες των συντελεστών, ενώ προσφέρουν σύντομη διασκέδαση και πολλαπλά ρίγη στους θεατές, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό επηρεάζουν και την εξέλιξη του κάθε φιλμ μικρής διάρκειας. Ο Park έχει δουλέψει με ένα πολλά υποσχόμενο επιτελείο, ξεκινώντας από τη μουσική και καταλήγοντας στην πολύ καλή ερμηνεία της πρωταγωνίστριας (κάποιες επιλογές της θα μπορούσαν να είχαν προσεχθεί περισσότερο). Στα 12 περίπου λεπτά του, το «Vicious» καταφέρνει να χτίσει ένταση και αγωνία και να τρομοκρατήσει ευχάριστα (!!!).

Ο Oliver Park προτείνει να παρακολουθήσεις το «Vicious» με τα φώτα κλειστά και φορώντας ακουστικά. Το ίδιο προτείνω και εγώ…




official site
(HD movie)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Πες την γνώμη σου....

Όλα Τα Γίδια Είναι Ίδια - olatagidia.blogspot.com